Hvordan foregår en søknadsprosess?

Vi ønsker å tilrettelegge for at du får en forutsigbar og effektiv prosess når du søker på din første jobb hos oss og ikke minst hvis du er registrert fra før. Dersom du ikke har fått jobb første gang så betyr ikke det at du ikke er relevant. Vi har beskrevet prosessene for å gi deg svar på det som er vanlig å lure på i en slik prosess.

Er du registrert fra før av?

Da kan du oppdatere din cv og annen informasjon ved å logge inn og oppdatere informasjonen. Du klikker da på søk på stilling og logger deg inn. Har du glemt passordet så kan du tilbakestille det ved å trykke «glemt passord». Raskt og effektivt.

Søker du på stilling første gang?

Mange lurer på om de må utarbeide en søknad og ikke minst hva skriver man i søknaden. Når vi ser igjennom din cv så ser vi etter

  1. Har du relevant erfaring?
  2. Har du en bakgrunn som matcher stillingens kompetansekrav?

Dersom din cv gir svar på det så trenger vi minimalt med informasjon i søknaden og anbefaler at du tar med litt kort informasjon om:

  • Når vil du være ledig
  • Om det er noen av oppgaven du ikke har erfaring med, men interesse for å lære
  • Kort om hvorfor du har lyst på jobben

Når du har lagt ved CV, attester og vitnemål vil du få en bekreftelse på at søknaden er mottatt.

Får du avslag eller en samtale?

Våre rådgivere vurderer fortløpende fra hvem de ønsker å få mer informasjon om. Dersom du ikke er aktuell får du raskt et avslagsbrev. Det betyr ikke at du ikke er en spennende kandidat, men at det er andre som er mer relevante for denne stillingen.

Screening

Det er i mange tilfeller ønskelig at vi innhenter mer informasjon om deg som kandidat og det gjør vi mest mulig effektivt for begge parter ved en telefonsamtale. Her er det også anledning for deg å stille spørsmål om stillingen.

Intervju

Vi benytter både fysiske og digitale intervjuer. Her vil du i forkant ha fått tilsendt noen tester for at vi raskest mulig skal bli kjent med deg som kandidat. Intervjuet skal danne grunnlag for å forstå hva som er dine styrker, hva som motiverer deg og ditt potensiale. Intervjuene vil derfor ha en god struktur og gi deg som kandidat lik mulighet for å bli presentert som alle øvrige kandidater.

Presentasjon fra kunde

Vi presenterer de kandidatene som vi anbefaler at vår kunde skal møte. Stort sett følger de vårt råd, men av og til kan de av ulike grunner ha andre preferanser. For de som går videre så vil vi bistå deg med å gjøre deg best mulig forberedt. Vi har laget en artikkel som gir deg gode innspill. Vi har også laget to podcaster som vi anbefaler at du lytter på for å være best mulig forberedt:

Referansesjekk

Vi ber deg om å registrere potensielle referanser allerede når du registrerer din søknad.
Vi benytter både manuell og digital referansesjekk. Noen av våre kunder krever at vi har sjekket referanser før du møter dem og da vil dine referenter motta en digital referansesjekk. Vi vil gi deg melding i forkant slik at du kan varsle dem. Hvis du blir innstilt til jobben vil vi av og til foreta en ekstra sjekk via telefon.