En skapende arbeidsplass

I mai åpner Kunstsilo i Kristiansand, et av kunstverdenens mest spennende hus. Nå ansetter museet servitører, kokker butikkmedarbeidere og bartendere.

– Mange har jobbet iherdig i årevis for å realisere Kunstsilo, sier Eldbjørg Dahl. Hun er Kunstsilos kommersielle direktør, og gleder seg til å fylle bygget med opplevelser i ulike former og uttrykk. – Like mye gleder jeg meg til å møte nye kolleger, som alle vil bli del av det vi kaller et kraftsenter for kunst og kultur.

Illustrasjon av Kunstsilo på Odderøya
Illustrasjon av Kunstsilo på Odderøya: Mestres Wåge/ BAX/ Mendoza Partida

Det nye praktbygget huser drøyt 7000 verk i tre faste samlinger, Tangensamlingen, Sørlandssamlingen og Christianssands Billedgalleri. Allerede nå har Kunstsilo vakt nysgjerrighet og begeistring verden over. Forbes kaller det banebrytende, Smithsonian lister det på topp av museumsåpninger i 2024 og CNN roser arkitekturen.

Enestående konsept og fasiliteter

Kjernen i Kunstsilo utgjøres av Tangen-samlingen, verdens største private mønstring av nordisk kunst fra modernismens begynnelse frem til rundt 1990. Like unikt er selve bygget, et 8500 kvadratmeter stort kompleks integrert i en tidligere kornsilo, ferdigstilt i 1935, og i sin tid prisbelønnet for arkitekturen.

Illustrasjon av 4 etg. Kunstsilo
Illustrasjon av 4. etasje: Mestres Wåge/ BAX/ Mendoza Partida

– 3300 kvadratmeter er dedikert til utstillinger, inkludert digitalt visningsområde for såkalt immersive art, sier Eldbjørg Dahl. – Her er det ellers ikke bare bilder og skulpturer det handler om. Kunstsilo er også vrimlehall, brasserie, bar og servering i toppetasjen, samt gavebutikk, live-program, selskap og arrangementer.

Gjennom året vil programmet inneholde noe for alle aldersgrupper, fra barn og juniorer til unge voksne og seniorer, opplyser Dahl. – Det blir gjesteutstillinger, eventer, opptredener og verksteder, og tre dager i uka vil vi ha åpent utover kvelden. Kunstsilo vil syde av liv, og vi kommer i høy grad til å ha et internasjonalt perspektiv på det vi tilbyr.

Skape opplevelser

– I tillegg til å skjøtte pliktene som forvalter av kunst, er ambisjonene våre å gi publikum utvidede opplevelser, sier hun. – Det omfatter utstillingene og selve bygget, naturligvis, men også serveringskonsepter, butikk, presentasjoner, visninger og aktivitetstilbud. Det er her våre nye medarbeidere blir en viktig del av totaliteten.

– Kunstmuseer er viet kunstneres skaperverk. Kunstsilo vil i tillegg by på mer – mye mer, legger Dahl til. – De samlede inntrykkene av kunstverk, informasjon, arkitekturen, mat og drikke, kanskje deltakelse i et verksted eller et event, alt dette bygger opp om utvidede opplevelser. Vår idé er at våre ansatte er med og skaper dem.

-Dette krever ikke så rent lite entusiasme fra staben vi bygger opp gjennom vinteren og våren. Men så regner vi med å få kandidater som tenner nettopp på sjansen til å være med fra starten i det som tegner til å bli et skikkelig trivelig og samkjørt arbeidslag, der du selv får påfyll av inntrykk og inspirasjon hver dag.

Eldbjørg Dahl, Kunstsilos kommersielle direktør
Illustrasjon silorørene Kunstsilo
Illustrasjon av silorørene sett fra Silosalen: Mestres Wåge/ BAX/ Mendoza Partida

Den viktige vertskapsrollen

Kunstsilo regner med høyt besøkstrykk, ikke bare fra regionen og andre deler av landet, men også mange internasjonale gjester. – I første omgang vil vi tilby informasjon, omvisning og betjening på norsk og engelsk, sier Dahl. – Det krever naturligvis at vi alle behersker begge språk godt.

Dahl er opptatt av vertsrollen.

Igjen vil jeg bruke ordet skape. Vi skal sammen skape en kultur basert på teamarbeid, gjensidig tillit og støtte, og sammen skal vi skape et vertskap av aller beste kaliber. Her får alle en sjanse til å hente frem det beste i seg, i omgivelser få har sett make til. Travelt blir det, men jammen blir det flotte arbeidsplasser!

Eldbjørg Dahl, Kunstsilos kommersielle direktør

Interessert i å vite mer om stillingene?

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss!

Vetle Iversen
Rådgiver
934 96 624 LinkedIn profil
Emilie Knutsen
Rådgiver
986 89 150 LinkedIn profil