Publisert: 24. mars 2019, Sist oppdatert: 15. april 2020

Lønner det seg å bruke bemanningsbyrå for referansesjekk? Det gjør det, viser en ny undersøkelse.

Intervjurundene gikk som smurt. Vitnemålene er gode, og arbeidserfaringen er relevant. En ansettelse ligger i kortene. Det siste som gjenstår er å få bekreftet at kandidaten faktisk har oppnådd de resultatene som vedkommende hevder, med tidligere arbeidsgiver.

  • «Grundig referansesjekk er helt avgjørende for at ansettelsen blir vellykket. Det gir deg en mulighet til å få bekreftet eller avkreftet oppfatninger og inntrykk du har fra intervjuene.» forklarer partner i Qualified Solutions, Rolf Michaelsen.

Vi gjør noe riktig

I slutten av 2018 svarte nærmere 140 av Qualified Solutions Groups kunder på en spørreundersøkelse om hva som er viktig for dem i en ansettelsesprosess. Undersøkelsen avslørte blant annet at 83 prosent mener referansesjekken ble mye grundigere når de brukte byrå.

  • «Resultatene fra undersøkelsen viser at vi som byrå gjør noe riktig.»

Michaelsen mener at bruk av testverktøy gjør dem bedre rustet til å utføre grundige referansesjekker enn selskaper uten.

  • «Våre testverktøy og metoder gir oss ikke bare omfattende informasjon om kandidatens fagkompetanse, men også om vedkommendes atferd, evner og motivasjon i jobbsammenheng. Sammenlignet med selskaper uten slike verktøy, har vi et mye bedre grunnlag for å stille de relevante og avgjørende spørsmålene til en referanseperson.»

 

Ta kontakt med Bemanningsbyraaet for en prat om hvordan vi kan hjelpe deg med referansesjekk.