Kontorer

Bratt utfor

Nær bunnen?

Glenn Arne Olsen (50) er Daglig leder i Bemanningsbyraaet as. Selskapet med hovedkontor i Kristiansand er markedsleder med 30 prosent av markedet i Vest-Agder.

– Markedet har vært utfordrende ganske lenge. Det sier jo sitt at bransjen totalt sett har 12 kvartaler på rad med nedgang nå, sier han.

– Og det er ekstra ille i sør og sørvest?

– Ja, og det har ikke overraskende sammenheng med nedturen innen oljeservice som forplanter seg til mange underleverandører; til alt fra pizzabakere til hoteller. Vi er jo et skjermbilde av arbeidsmarkedet, og disse tider når mange selskaper nedbemanner, er utfordringen at oppdragsmengden reduseres. Det gjør at vi har færre jobber å tilby den økende mengden arbeidsledige. Men jeg tror vi er nær bunnen nå her på Sørlandet.

– Hva bygger du det på?

– Det er ikke mange innleide igjen i oljeservicebedriftene. De fleste har nå gått ut oppsigelsestiden. Det vil nok komme flere oppsigelser av fast ansatte, men det påvirker ikke NHO tallene. Og slik vi leser kundebildet basert på kundebesøk og måling av prognoser, ser det ut til at vi når bunnen første kvartal i år. Så må vi nok belage oss på å være på bunnen til både tredje og fjerde kvartal før det snur. Men når bedriftene merker at det lysner, tror jeg usikkerheten vil gjøre at bedriftslederne i større grad enn før vil leie inn folk i stedet for å ansette fast, sier han.

Bemanningsbyraaet har også kontorer utenfor Sørlandet; i Oslo, Bergen, Skien og Stavanger og omsatte for cirka 200 millioner kroner ifjor.

Gjengitt fra artikkel «Bratt utfor» i Dagens Næringsliv, 14. februar 2016

glenn til aktuelt

Foto: DN

Les mer om: