Kontorer

Bemanning som sikrer banken

Suksess – historier

Historiene om kandidater som har fått en god start på arbeidslivet er like mye historier om arbeidsgivere som har suksess med arbeidstakere. Alle er tjent med dyktige kandidater, men kandidatene lykke ikke med mindre premissene er der. Det er noe både bemanningsbyråene og arbeidsplassene må sørge for. Det sier Chris Jørgen K. Rødland seg enig i. Chris er blant annet leder i Fyllingsdalen Høyre, og har alltid hatt mange jern i ilden. Han har førstehåndserfaring i at godt samarbeid mellom Bemanningsbyraaet og kunde gir fornøyde kandidater.

Chris og Mona_2Deltid på heltid

Chris tok kontakt med Bemanningsbyraaet gjennom en stillingsannonse. Like før intervjuet, dukket det opp en annen stilling som Chris hadde enda mer lyst på.

– Dagen før jeg skulle på intervju ble Skandiabank-jobben lagt ut. Da sa jeg til Mona at det var den jobben jeg ville har. Vi gikk igjennom prosessen og jeg var heldig og fikk jobben til slutt, smiler Chris.

I dag er det fire år siden, Chris var akkurat fylt 19 år og skulle til å studere sammenliknende politikk på universitetet. Det gjør han fremdeles, og for ikke lenge siden kom han hjem fra utveksling i Hong Kong. Hjemme ventet jobben i Skandiabanken.

– Det er en super deltidsjobb. Jeg jobber kveld og helg, så det krasjer ikke med studiene. Det går kun utover det sosiale, humrer Chris.

En fot innenfor døren

For Chris betydde Bemanningsbyraaet mer enn en jobb.

– Gjennom Bemanningsbyraaet fikk jeg foten innenfor et selskap som jeg mest sannsynlig ikke ville fått uten dem. Skandiabanken rekrutterer utelukkende fra bemanningsbyrå, og det har ført til at jeg siden har fått en fast stilling i Skandiabanken, forteller Chris.

Det er ikke tilfeldig at Skandiabanken utelukkende bruker bemanningsbyrå til å finne kandidater.

– Våre ansatte er grunnen til suksess

Skandiabanken har i 14 år på rad hatt de meste fornøyde bankkundene, ifølge Norsk kundebarometer. Det er Bente Rebnor, leder HR i Skandiabanken, veldig stolt over. Det betyr dessuten at dem som arbeider i banken må yte litt ekstra, forteller Rebnor.

– Det er ekstra viktig for oss at dem som jobber i kundesenteret til Skandiabanken er et godt ansikt utad mot kunde, sier Rebnor.

skandiabanken_screenshot

Skandiabanken har tatt det et steg videre, de snakker ikke om ansikt, men om hjerter:

– Hele suksessen bygger på alle de som jobber her. Det er mange like produkter i bankverdenen, men det er menneskene som møter bankkundene hver dag som er med på å gjøre store forskjeller. Vi sier: de som snakker med kunden er hjertet i banken, forteller Rebnor.

Derfor velger Skandiabanken Bemanningsbyraaet

Rebnor mener Skandiabanken og Bemanningsbyraaet deler det samme suksess-kriteriet, et kriterium som Rebnor setter pris på med Bemanningsbyraaet.

– Som Skandiabanken, er Bemanningsbyraaet verken stor eller liten slik at de kan snu seg fort når det trengs. De er raske og responderer godt, de er flinke til å velge kandidater til den organisasjonen de skal være i, og vi opplever at kandidatene som kommer fra Bemanningsbyraaet er veldig fornøyd med dem.

Fleksibel og trygg

For kandidatene finnes det også store fordeler ved å være engasjert gjennom Bemanningsbyraaet. Det har Chris fått erfare.

– Bemanningsbyraaet ga meg en fleksibilitet fordi jeg visste at jeg skulle på utveksling. Når du jobber gjennom byrå er det en måneds oppsigelsestid i motsetning til de vanlige tre månedene. Så det gir større fleksibilitet. I tillegg har jeg vært veldig fornøyd med prosessen med Bemanningsbyraaet. Det har vært ryddig og profesjonelt, og jeg har fått svar på alle spørsmålene mine. Både fra bergenkontoret og Bemanningsbyraaets lønnskontor.

Nå har Rødland fått fast jobb i Skandiabanken og planen er klar:

– Jeg skal jobbe der til jeg er ferdig med studiene. En mulighet er å jobbe der når jeg er ferdig utdannet hvis de tilbyr meg å jobbe der etterpå. Hvis ikke må jeg ta en telefon til Mona – igjen, ler Chris.

Mona er på sin side sikker på at veiene deres kommer til å møtes igjen.

– Bemanningsbyraaet har god dialog med de fleste. Det er mange som kommer tilbake til oss hvis de har behov for det. Og vi har opplevd at en kandidat etter noen år kommer til oss som en kunde. Det er jeg sikker på at Chris kommer til å gjøre. Plutselig sitter vi ved forhandlingsbordet, smiler Mona.

Er du og din bedrift på jakt etter kandidater som passer til jobben?

Legg igjen e-posten din her, og Bemanningsbyraaet inviterer deg til en uforpliktende frokost i Strandgaten 10.

Les mer om: